No products in the basket

Sign in

All natural, quality products for healthy bees and rewarding beekeeping

Ismerje meg Hűségprogramunkat, melyben minden elköltött 50 Ft után 1 forintot jóváírunk. Most minden új regisztrálónak 500 pontot írunk jóvá. A részletekért kattintson ide .

Products

News

Felhívás hamisított Nozevit megjelenéséről!

2015. június 18.

A képek megtekintéséhez kattintson a képre

Tisztelt Vásárlóink!

Fontosnak tartjuk felhívni a magyar méhészek figyelmét, hogy a Vernalis Bt. által forgalmazott, Nozevit nevű állatgyógyászati gyógyhatású készítményt hamisítják és Magyarországon illegálisan hozzák forgalomba.  Az eredeti Nozevit tulajdonosa az amerikai Complete Bee cég (www.completebee.com). A Horvátországból származó azonos nevű készítmény a látszat ellenére nem azonos az általunk már 5. éve forgalmazott és közismert Nozevittel, és semmilyen Magyarországon szükséges nyilvántartással és engedéllyel nem rendelkezik. Kizárólag a Vernalis Bt. forgalmazásában lévő Nozevit rendelkezik a Nébih Állatgyógyászati Termékek igazgatósága által kiadott forgalmazási engedéllyel és nyilvántartásba vétellel. Az újságokban és interneten megjelenő magán hirdetésekben a Nozevit mellett lehet találkozni a „Nozevit+” nevű készítmény ajánlásával is, mely terméknek szintén a Complete Bee a tulajdonosa, de ez a termék Magyarországon még nem szerepel a Nebih nyilvántartásában, így forgalmazási engedélye sincs.

A hamisított Nozevit termékek forgalmazását végző személy, személyek ezen kívül semmilyen forgalmazáshoz szükséges engedéllyel nem rendelkeznek. A terméket adózatlanul, számla nélkül értékesítik, így jelentősen kedvezőbb áron kínálva csábítják a méhészeket egy bizonytalan összetételű és hatékonyságú készítmény megvásárlására.

A számos szabálysértés mellett, mint hivatalos forgalmazó nem mehetünk el tétlenül. A termék jó hírneve és a magyar méhészek megtévesztése ellen a Vernalis Bt. határozottan fellép. Ezért minden eddigi tudomásunkra jutott esetet jelentettünk a Nébih és a NAV felé, mely hatóságoknál jelenleg is van folyamatban eljárás.

A Nozevittel kapcsolatos szabálysértések mellett fontosnak tartjuk azt is hangsúlyozni, hogy az illegális forgalmazásban lévő Nozevit használatával nem várható eredményes gyógyhatás a nosema ellen. Számos méhész beszámolójából az eredménytelen kezeléseken túl, sok panaszt hallottunk a termék stabilitása és eltarthatósága ellen. Magunk is teszteltük a két termék stabilitását. Az eredeti és a hamisított Nozevitet üvegpohárba töltöttük ki és szobahőmérsékleten tároltuk oly módon, hogy szabadon érintkezhettek a levegővel. Egy hét elteltével penész megjelenését tapasztaltuk a hamisított terméken, mely gyorsan terjedt a felületen. Az általunk forgalmazott eredeti Nozeviten nem történt semmilyen elváltozás. (fotó)

Az eredeti, ellenőrzött és a törvényi előírásoknak mindenben megfelelő Nozevit a Vernalis Bt.-től, illetve viszonteladóinktól szerezhető be. A magyar nyelvű címkén a gyártó és a forgalmazó megnevezésén túl szerepelnie kell a kiszerelésenként némileg eltérő nyilvántartási számoknak: 071/1/2011 MgSzH ÁTI (50 ml), 071/2/2011 MgSzH ÁTI (250 ml), 071/3/2011 MgSzH ÁTI (500 ml)

Minden felhasználót arra kérünk, hogy a nosema elleni kezelések biztonsága és eredményessége érdekében az eredeti Nozevit készítményt használják. Bármilyen észrevétel és kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre.

 

Piffkó László

ügyvezető igazgató

Vernalis Bt.

back to news

Vernalis

Name of company
Company address

+3672 590 001, +3630 743 7048

Company number: 02 06 067743
Tax number: 20194358-2-02

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás.