Nincsenek termékek a kosárban.

Belépés

Hírek

Közlemény a Feedbee GMO vizsgálatával kapcsolatban

2015. január 30.

Közlemény a Feedbee GMO vizsgálatával kapcsolatosan.

 

Tisztelt vásárlóink!

Megdöbbenéssel szembesültünk az általunk forgalmazott Feedbee virágporpótló GMO vizsgálatának eredményével, mely szerint a vizsgált minták GMO szennyezettségre utaló eredményeket mutattak. A gyártó részéről minden szállítmányhoz megkaptuk a szükséges minőségi tanúsítványokat, melyek többek között a GMO mentességet is garantálták. A kanadai gyártó szintén értetlenül áll a történtek előtt, és az ügy teljes kivizsgálását ígérte.

A vizsgálatok és a további eljárások lefolytatásában, teljes együttműködésünkről biztosítottuk az Országos Magyar Méhészeti Egyesületet és az eljáró hatóságot. Legfőbb érdekünk hogy a Feedbee felhasználásából adódóan egyetlen méhésznek se legyen problémája a mézével, és a magyar méz hírneve se szenvedjen csorbát. Több szakemberrel is egyeztetve azt valószínűsíthetjük, hogy kicsi az esélye annak, hogy a Feedbee-t előírás szerűen, hordási időszakon kívül etetve belekerülhet a mézbe, de maximális elővigyázatosság érdekében mi is támogatjuk az OMME felhívását.

Jelen pillanatban még nem felmérhető az ügy teljes súlya és a felelősség mértéke, de teljes kötelezettséget vállalunk arra, hogy vásárlóink felé a hatóság előírásai szerint járunk el. Ezzel kapcsolatos további információkkal készséggel állunk minden kedves vásárlónk rendelkezésére.

 

Örömmel tapasztaltuk, eddigi működésünk 7 éve során, hogy a Feedbee és ennek felhasználásával előállított készítmények a méhészek kedvelt és legszélesebb körben használt terméke lett. Sajnos a tavaszi etetési szezon alatt már nem tudjuk lebonyolítani újabb, garantáltan GMO mentes Feedbee szállítmány beszerzését Kanadából. Ezért úgy döntöttünk, hogy virágporpótlásra szintén alkalmas inaktivált sörélesztő forgalmazását kezdjük el. Ennek felhasználásával továbbra is gyártjuk lepényeinket és a Vernalis Complex (korábban Vernalis Gyógylepény) és Vernalis BeeStart nevet viselő támogatott gyógyhatású készítményeinket. Mindezek jelentős kedvezménnyel február második hetétől lesznek elérhetőek, de a rendeléseket már most fogadjuk.

Az esettel kapcsolatban minden érintett méhész elnézését és megértését kérjük. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a Vernalis Bt. jó hírnevét, vásárlóink bizalmát, és termékeink kifogástalan minőségét továbbra is szavatoljuk

Őszinte tisztelettel:

Piffkó László

ügyvezető igazgató

Vernalis BT.

vissza a hírekhez

Vernalis

Vernalis Bt.
7694 Hosszúhetény, Kismező u. 2/C

+3672 590 001, +3630 743 7048

Cégjegyzékszám: 02 06 067743
Adószám: 20194358-2-02

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás.