Nincsenek termékek a kosárban.

Belépés

Természetes összetételű, kiváló minőségű készítményekkel az egészséges méhekért, eredményes méhészkedésért.

Ismerje meg Hűségprogramunkat, melyben minden elköltött 50 Ft után 1 forintot jóváírunk. Most minden új regisztrálónak 500 pontot írunk jóvá. A részletekért kattintson ide .

Termékeink

Hírek

Felhívás hamisított Nozevit megjelenéséről!

2015. június 18.

A képek megtekintéséhez kattintson a képre

Tisztelt Vásárlóink!

Fontosnak tartjuk felhívni a magyar méhészek figyelmét, hogy a Vernalis Bt. által forgalmazott, Nozevit nevű állatgyógyászati gyógyhatású készítményt hamisítják és Magyarországon illegálisan hozzák forgalomba.  Az eredeti Nozevit tulajdonosa az amerikai Complete Bee cég (www.completebee.com). A Horvátországból származó azonos nevű készítmény a látszat ellenére nem azonos az általunk már 5. éve forgalmazott és közismert Nozevittel, és semmilyen Magyarországon szükséges nyilvántartással és engedéllyel nem rendelkezik. Kizárólag a Vernalis Bt. forgalmazásában lévő Nozevit rendelkezik a Nébih Állatgyógyászati Termékek igazgatósága által kiadott forgalmazási engedéllyel és nyilvántartásba vétellel. Az újságokban és interneten megjelenő magán hirdetésekben a Nozevit mellett lehet találkozni a „Nozevit+” nevű készítmény ajánlásával is, mely terméknek szintén a Complete Bee a tulajdonosa, de ez a termék Magyarországon még nem szerepel a Nebih nyilvántartásában, így forgalmazási engedélye sincs.

A hamisított Nozevit termékek forgalmazását végző személy, személyek ezen kívül semmilyen forgalmazáshoz szükséges engedéllyel nem rendelkeznek. A terméket adózatlanul, számla nélkül értékesítik, így jelentősen kedvezőbb áron kínálva csábítják a méhészeket egy bizonytalan összetételű és hatékonyságú készítmény megvásárlására.

A számos szabálysértés mellett, mint hivatalos forgalmazó nem mehetünk el tétlenül. A termék jó hírneve és a magyar méhészek megtévesztése ellen a Vernalis Bt. határozottan fellép. Ezért minden eddigi tudomásunkra jutott esetet jelentettünk a Nébih és a NAV felé, mely hatóságoknál jelenleg is van folyamatban eljárás.

A Nozevittel kapcsolatos szabálysértések mellett fontosnak tartjuk azt is hangsúlyozni, hogy az illegális forgalmazásban lévő Nozevit használatával nem várható eredményes gyógyhatás a nosema ellen. Számos méhész beszámolójából az eredménytelen kezeléseken túl, sok panaszt hallottunk a termék stabilitása és eltarthatósága ellen. Magunk is teszteltük a két termék stabilitását. Az eredeti és a hamisított Nozevitet üvegpohárba töltöttük ki és szobahőmérsékleten tároltuk oly módon, hogy szabadon érintkezhettek a levegővel. Egy hét elteltével penész megjelenését tapasztaltuk a hamisított terméken, mely gyorsan terjedt a felületen. Az általunk forgalmazott eredeti Nozeviten nem történt semmilyen elváltozás. (fotó)

Az eredeti, ellenőrzött és a törvényi előírásoknak mindenben megfelelő Nozevit a Vernalis Bt.-től, illetve viszonteladóinktól szerezhető be. A magyar nyelvű címkén a gyártó és a forgalmazó megnevezésén túl szerepelnie kell a kiszerelésenként némileg eltérő nyilvántartási számoknak: 071/1/2011 MgSzH ÁTI (50 ml), 071/2/2011 MgSzH ÁTI (250 ml), 071/3/2011 MgSzH ÁTI (500 ml)

Minden felhasználót arra kérünk, hogy a nosema elleni kezelések biztonsága és eredményessége érdekében az eredeti Nozevit készítményt használják. Bármilyen észrevétel és kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre.

 

Piffkó László

ügyvezető igazgató

Vernalis Bt.

vissza a hírekhez

Vernalis

Vernalis Bt.
7694 Hosszúhetény, Kismező u. 2/C

+3672 590 001, +3630 743 7048

Cégjegyzékszám: 02 06 067743
Adószám: 20194358-2-02

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás.